Obláček štítků

Od doručovací služby většinou člověk čeká nějaký ten balíček, zásilku do vlastních rukou, menší poplatek… Doručovací služba Kurosagi je tady pro zvláštní zákazníky, kteří na obyčejném úřadě kvůli jisté drobné komplikaci neuspějí. Jsou totiž živí asi jako rybí file a často z nich i odpadávají kousky masa nebo jiné tkáně.

Půvabná hlavička a hackerka Sasaki Ao dá jednoho krásného dne dohromady skupinku lidí s podivnými schopnostmi a stálým peněžním nedostatkem. Tato skupinka – obměna Pěti a půl kamaráda – se potlouká po okolí a hledá potencionální zákazníky, tedy mrtvoly, které by měly světu ještě pořád co říct, a obzvlášť pak těm, kteří je ze světa sprovodili, aniž by se ptali po souhlase.
Vidíte, pár brutálních vražd, psychicky narušených vrahů, partička podivínů a máte horor jak vyšitý.

Kromě zmíněné Sasaki Ao, mozku celého týmu, hraje každý člen roli poměrně důležitou k tomu, aby celá společnost fungovala hladce jako naolejované panty. Mrtvoly vyhledává Numata Makoto, proutkař, pendulum neustále v pohotovosti. Karatsu Kuro, student-buddhista, si s mrtvými popovídá a eventuelně z nich vytáhne jako platbu číslo kreditky a podobné užitečnosti, které už mrtvým neposlouží. Makino Keiko je cosi jako moderní licencovaná balzamovačka-lolitka, dokáže se pitvat v čemkoli a pak to zase zamaskovat tak, aby se tělo naoko téměř bez poskvrnky mohlo pohřbívat přímo před nicnetušícími pozůstalými. Poslední člen, Yata Yuji, je trochu diskutabilní osobnost. Na ruce nosí neustále jednoduchého maňáska a často působí dojmem, že předvádí břichomluvectví, ale ve skutečnosti prý komunikuje s mimozemskou inteligencí.

Tuto mangu dlouhou zatím něco přes devět svazků má na svědomí Otsuka Eiji, tedy stejný autor jako u MPD Psycho, oproti kterému je ovšem Kurosagi slabší čajíček a příjemná oddychovka. Rozhodně obsahuje míň vnitřností. Zatímco MPD Psycho jsem nevydržela a vzdala málem už na začátku, Kurosagi Corpse Delivery Service s radostí doporučuju, přestože pro slabší a nezvyklé žaludky to přece jen asi nebude…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *