Obláček štítků


„Srdéčko moje…“

Abych tenhle film mohla ohodnotit, přečetla jsem si i (jen velmi zběžně <KAMENUJTE MĚ!>) knížku, a musím říct, že takové odchylky jsem už dlouho neviděla. Což ale vůbec nevadí, vlastně naopak – film byl akčnější, svěže vtipný (myslím tím ten typ britského humoru, kterému se člověk zasměje upřímně, ne ten křečovitý americký) a zkrácený jako asi všechny filmy podle knižní předlohy, i když v tomhle případě to rozhodně není ke škodě… Na plátně působil příběh také pohádkověji, protože se tolik nevyžíval například v ošklivých popisech jednorožce (tedy jeho vnitřního (doslova) stavu a toho, co bylo potom); efekty pěkné (záběry padající hvězdy docela mile překvapily); začátek a konec trochu klišé („tadyto vám vyloží tady pan vypravěč“), i když určitě nezbytné. O zbytku si udělejte představu sami. A oč vlastně šlo?

Tristan Thorn (roztomilý Charlie Cox) se neúspěšně snaží dvořit své vyvolené Victorii, podle něj nejkrásnější dívce ve Zdi a vůbec na celém světě. Ve své zaslepenosti láskou Victorii bezhlavě slíbí, že jí přinese hvězdu, která zrovna padala z nebe, daleko, dál a dál… za tu hlídanou zeď mezi světy, podle které byla vesnice pojmenována.
Jenže není hvězda jako hvězda. Po téhle spadlé slečince (zářící Claire Danes) jdou krom Tristana i tři (dva, jeden… původně sedm) princové ze Stormholdu a královna čarodějnic (přesvědčivá Michelle Pfeiffer) z vlastních více či méně nekalých důvodů. Elfie je holt země bohatá na magii a podivná zvířata i lidi. Tristana čeká setkání s podivínským kapitánem lovců blesků (sladký Robert de Niro), vlastní matkou a dokonce za těch sedm dní stihne i změnit svou podobu i přesvědčení…


„Anóóó, a Tristan se nevzdává, kličkuje, útočí a…!! Fuj, to byla nečistá hra!“

Jak jsem se vůbec na Hvězdný prach dostala? Měla jsem ho vyhlédnutý už pěkně dlouho, jenže na bližší informace jsem zanevřela a najednou v rádiu slyším, že už má den po premiéře… A tak jsem se hned další den vypravila^^
Nezbývá než doporučit všem příznivcům fantasy (se smyslem pro tenhle druh humoru) a Neila Gaimana.

3 komentáře u Hvězdný prach

  • No super, zrovna včera jsem si tu knihu zarezervovala v knihovně, jestli se mi to nebude líbit. Od Gaimana jsem četla přesně dvě, jedná mě nadchla, druhá mě nenadchla, tak jsem zvědavá, jak zareaguju na tohle.

  • Mne nesedi ten datum a premiera, v komente pod obrazkom. ved ten film uz ma par rokov.
    Ale inak aj mne sa celom pacil, ale priblizne v rovnakom case som videl Faunov labirint to mam radsej. Mozno by sa mi inak Stardust pacil viac.

  • Frost: jednoduše, import ze starého blogu nešel, proto se ti datum nezdá :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *