Obláček štítků

Imaginárium
Imaginárium, textová online RPG odehrávající se ve smyšleném světě Iškatrahu, tvoří zvláštní divoké země a částečný odraz skutečného světa. Tucty originální zvířeny a flóry se tu prohání či kvetou po boku elfů, kteří ale nejsou typickými zastupiteli své rasy, jak je dnes chápe mainstream. Primitivní způsob života a šamanismus se tu mísí s kulturou a krásou měst v ostrém kontrastu s rozsáhlými lesy a neprobádanými horami.

Imaginárium má svou sílu v originalitě. Co je jinde jako fantasy zažité a předpokladatelné, to se zde bortí. Existují tu principy magie, šamanismu a dokonce myšlenkové partnerství živočichů, vše ve spletitých vztazích, předpokladech a podmínkách. Modro- a fialovovlasí elfové, lidé a medvědědové, i výběrem rasy se liší od obvyklého „elf, trpaslík“.

Co je na tom nejlepší, v této hře, kde nepotřebujete nic než vlastní fantazii a připojení k internetu, máte téměř volnou ruku. Většina grafických her má zkrátka omezení (a navíc občas něco stojí), ne tak online textové hry. Stačí pročíst reálie světa, založit kartu vlastní postavy a pustit se do hraní.

Co se týče umístění hry, vlajkovým městem je Kersk v Ietherii, ale celý kontinent zabírají téměř všechny podnebné pásy – setkáte se tu tedy s polárním kruhem i deštnými pralesy. Ietherie je země spíše chladná, s rozsáhlými jehličnatými i listnatými lesy, pláněmi a horami. Každá z ras které si můžete vybrat, je vzhledově zajímavá a přitažlivá, od každý se navíc odvíjí jisté výhody i nevýhody předem dané, aby byla hra vyvážená. Prvními kroky do hry je zaregistrovat se na fórum pod jménem své budoucí postavy, mít samozřejmě načtená pravidla a jen co sepíšete kartu, nechat jí pár hodin či dní na schválení. Potom už se můžete rovnou ponořit do zatím nepoznaného světa Imaginária…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *